У Покровську хочуть збудувати підземну школу. Проєкт реконструкції одного з навчальних закладів з укриттям, яке б дозволило проводити в ньому навчання, зголосилась розробити міжнародна організація, повідомляє "Суспільне".

Зазначається, що таку школу планують збудувати на базі зруйнованого російським обстрілом навчального-виховного комплексу. За задумом, при відновленні школи тут має бути не найпростіше укриття, а підземне приміщення, де можна бути проводити уроки під час повітряних тривог у прифронтовій громаді.

Заступниця начальника Покровської міської військової адміністрації Маргарита Ідрісова розповіла, що розробити проєкт зголосилася міжнародна організація U-LEAD. Компанія вже зробила загальне візуальне рішення "школи під землею". За умовами міжнародної організації, це проєкт мають обговорити із жителями громади. Після цього почнеться робота проєктантів, яка триватиме кілька місяців. Коли проєкт буде готовий, міська влада шукатиме джерела фінансування, зокрема, звертатиметься до держави.

За попередніми розрахунками, реалізація проекту буде коштувати близько 500 мільйонів гривень.