Двох осіб, які обіймали посади "заступників голів" окупаційних адміністрацій на Луганщині, будуть судити за колабораційну діяльність.

Прокурори Старобільської та Щастинської окружних прокуратур Луганської області передали суду матеріали обвинувальних актів проти цих осіб, які винесли рішення співпрацювати з представниками псевдореспубліки.

Про це повідомляє пресслужба 3-го управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Один з обвинувачених, мешканець смт Марківка Старобільського району, раніше працював головним спеціалістом відділу ЖКГ селищної ради. Після російського вторгнення він став "очільником відділу житлово-комунального господарства адміністрації Марківського району ЛНР" і потім був призначений "заступником голови" цієї "адміністрації" в грудні 2022 року.

Інший обвинувачений — мешканець Луганська, колишній правоохоронець України. Він почав працювати в "генеральній прокуратурі ЛНР" як "старший слідчий" після 2014 року. У січні 2023 року він добровільно прийняв посаду "заступника голови адміністрації Новоайдарського району ЛНР".

Ці псевдокерівники були відповідальні за соціальну політику та організацію навчальних закладів у районах. Наразі обвинувачені переховуються на території так званої "ЛНР".