Міста “трикутника”: Лисичанськ, Рубіжне та Сєвєродонецьк, а разом з ними і Попасна вже довгий час функціонують в пропускному режимі. Потрапити в місто можна або за наявності місцевої прописки у паспорті, або за наявності спеціально оформленого пропуску. 

Нещодавно до списку цих міст приєдналась і прифронтова Кремінна, повідомляють місцеві жителі, що мають зв’язок в окупації. 

Тепер для того, аби пройти пропускні пункти окупантів, потрібно показати паспорт або інший документ, що підтверджує особу з наявною в ньому пропискою. У випадку відсутності підтвердження проживання у місті, але за наявності в ньому родичів, окупаційна “влада” пропонує оформити спеціальні “пропуски”. 

“Пропуск оформлюється на в’їзді у місто. Його оформлюють в адміністрації – роблять копію вашого паспорта та документів/якщо у вас є. Наприклад, довідка з місця роботи, люди працювали в Сєвєродонецьку, а живуть в Кремінній, а прописка в Рубіжному”.

За словами місцевих, перепустка оформлюється на пів року. Процедура оформлення “документа” охоплює взяття відбитків пальців та фотографування особи.