Вже колишній голова Луганської обласної адміністрації Сергій Гайдай прокоментував своє звільнення телеканалу "Суспільне".

"Все нормально. Немає ніяких претензій по роботі. Це як на фронті є ротація, когось перекидують, щоб підсилити інший напрямок фронту. Так і тут: все планово", — сказав Гайдай.

Інформація про його відставку почала з'являтись у січні 2023 року. ЗМІ повідомляли про можливе призначення його послом у Казахстані, тоді Сергій Гайдай про свою імовірну відставку казав так: "Готовий працювати і на іншому напрямку, якщо так визначить президент".

Сьогодні він, відповідаючи на питання "Суспільного", підтвердив, що така пропозиція обговорювалась: "У мене є дана пропозиція, яка обговорювалась певний час тому".

Речник президента Сергій Нікіфоров на питання — чи буде Сергій Гайдай призначений послом до Казахстану, — відповів: "Має бути відповідне рішення, до підпису рішення коментувати про це я не можу".

Новим керівником Луганської обласної державної адміністрації вірогідно стане військовий, сказав Никифоров.

"У випадку Луганської області, керівником буде найімовірніше людина військова, власне, це і була мотивація. Як і раніше, є такий намір у всіх прифронтових та відверто фронтових, як у випадку з Луганською областю, регіонах, мати на посаді очільника саме військову людину. Прізвище поки назвати не може", — пояснив Нікіфоров.