Російська армія не може просунутись і продавити нашу лінію оборони. У них є проблеми з поновленням боєздатності підрозділів. В окупантів вже почалися певні проблеми, щойно ЗСУ отримали системи HIMARS. 

Про це розповів голова Луганської ОВА Сергій Гайдай в інтерв’ю «Громадському». 

За його словами час працює на нас. Бо що довше тримаються ЗСУ, то більше Україна отримуємо зброї. 

«Ми отримали невеличку частину, і вже є результати на полі бою. А уявіть собі, коли матимемо в декілька разів більше. Можемо і в контрнаступ піти», - каже Гайдай.

Контрнаступ буде тоді, коли наші військові отримають достатньо зброї. Гайдай сподівається, що це буде вже цієї осені.

«Вісім чи дев’ять HIMARS, про що там зараз говорять, і те вже наробили, як-то кажуть, величезного «кіпішу» для ворога. А уявіть собі, якщо в нас буде їх не вісім-дев’ять, а п’ятдесят. Уявімо, що ми матимемо не дивізіон (там 12-15 штук), а десять дивізіонів. Чому росіяни просувалися? Тому що в них більша кількість артилерії та боєкомплекту до неї. Вони просто розстрілювали наші позиції з відстані й таким чином потроху просувалися далі. Якщо цю перевагу прибрати, — а її саме може нівелювати далекобійна західна артилерія, — то все зміниться. Я сподіваюся, що саме восени, можливо, ми вже побачимо результат», - розповідає Гайдай.

Він наголосив, що всю Луганщину чекає деокупація. Це лише питання часу. 

«Я в цьому навіть не маю сумніву. Все зробимо, все деокупуємо. Це просто питання часу — і все», -запевнив голова місцевої ОВА.