60 першокласників Сєвєродонецької громади отримали 4000 матеріальної допомоги на початку нового навчального року. 

Про це повідомили у пресслужбі Сєвєродонецької міської військової адміністрації.

Організувати матеріальну допомогу для першачків вирішили за ініціативи очільника військової адміністрації Олександра Стрюка. 

Одноразову матеріальну допомогу виплатили сім'ям, що станом на 1 вересня 2023 року перебували на підконтрольній українському урядові території, та в яких діти пішли на навчання до 1-их класів закладів загальної середньої освіти Сєвєродонецької міської територіальної громади. Місце проживання сімей теж має бути зареєстроване або у самому місті, або в населених пунктах, що входять до міської громади. 

Розмір допомоги становив 4000 гривень кожній дитині. Відповідно до порядку, допомогу виплати сім'ям 60 першокласників на загальну суму 240 тисяч гривень. Таку допомогу військова адміністрація організувала вперше.

"Знайомитися зі школою в умовах сьогодення – непросто. Ми вдячні мешканцям нашої громади за те, що вирішили здобувати початкову освіту своїм дітям на підконтрольній території України у навчальних закладах своєї громади, та бажаємо першокласникам успіхів у навчанні", – наголосив начальник МВА Олександр Стрюк.