У ході наступальних операцій Збройним силам України вдалося просунутися в районі села Діброва на Донбасі.

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов під час брифінгу.

"Під час ведення наступальних дій сили оборони просунулися до 1,5 км у районі населеного пункту Діброва", - заявив він.

При цьому Громов не уточнив, в якій саме області просунулися українські бійці - села з назвою "Діброва" є і в Донецькій, і в Луганській областях.

Громов також зауважив, що з огляду на успіхи українських військ на Херсонському та Харківському напрямках, воєнно-політичне керівництво РФ було вимушене внести зміни у свої оперативні плани щодо захоплення України.

"У найближчій перспективі основні зусилля ворога будуть зосереджені на виконанні стратегічного завдання щодо встановлення повного контролю над Донецької та Луганської областями України", - сказав представник Генштабу ЗСУ.

Окрім того, за словами Громова, з метою пошуку додаткових джерел відновлення втрат в особовому складі підрозділів, що ведуть бойові дії на території України, у листопаді цього року російське керівництво ухвалило низку законодавчих актів, що суттєво розширюють перелік громадян, які можуть бути призвані на військову службу. У цьому контексті він також повідомив про чергову хвилю примусової мобілізації у Луганській області.