Кіберфахівці СБУ виявили чергову інформаторку, яка передавала ворогу місця розташування українських військових, що обороняють Слов’янськ. Основною метою ворога були бойові позиції ЗСУ та локації військової техніки, повідомляє пресслужба СБУ в Черкаській області.

За даними слідства, інформаторкою виявилася місцева жителька. Вона використовувала своїх знайомих, випитуючи потрібну інформацію під час звичайних розмов. Отриману інформацію зрадниця позначала на гугл-картах, робила детальний опис та пересилала через месенджер «ВКонтакте» російському куратору.

З'ясовано, що її куратором був посадовець так званої «народної міліції днр». Зібрані дані використовувалися для підготовки нових наступальних операцій проти українських захисників.

СБУ заочно повідомила фігурантці про підозру за ч. 3 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану). Їй загрожує до 12 років ув'язнення.

Зловмисниця наразі переховується в РФ.