Двоє "правоохоронців" з Луганської області, що після окупації регіону погодились на співпрацю з ворогом, будуть засуджені за фактом державної зради. Відповідний обвинувачувальний акт вже поданий прокурорами Луганської обласної прокуратури.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Слідством встановлено, що у квітні 2022 року спеціаліст Міловського райвідділу Управління Державної міграційної служби України в Луганській області та майстер лісу Піщаного лісництва Державного підприємства "Станично-Луганське досвідне лісомисливське господарство" зрадили присягу та перейшли на бік ворога.

Вони вступили до лав незаконних правоохоронних органів на тимчасово окупованій території – так званого "Біловодського районного відділу внутрішніх справ" та "Станично-Луганського лісництва ЛНР".

Фігуранти виконують накази і розпорядження керівництва окупаційної адміністрації РФ, а також підтримують агресію проти України.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, оперативний супровід ‒ співробітники 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях та управління внутрішньої безпеки у Луганській області ДВБ НПУ.