В окупованому Маріуполі спостерігається вкрай складна ситуація з наданням медичної допомоги. Місцеві жителі відчувають відсутність ефективної медичної підтримки, особливо в критичних ситуаціях. Є повідомлення про випадки, коли "швидка допомога" затримується, або навіть відмовляється надавати допомогу.

Про це повідомили в Маріупольській міській раді.

Один із жителів Маріуполя розповів про випадок, коли, зіткнувшись з високим кров'яним тиском, був змушений самостійно дійти до медичної бригади, яка відмовилася пройти 30 метрів до його будинку через перешкоду у вигляді газової труби. Лікарі, за його словами, відповіли на заклики про допомогу: "це ваші проблеми".

"Людина з тиском більше 200 тримаючись за паркан все-таки дійшла до них, а вони спокійно сиділи у своїй машині…На питання, якщо людині стало погано і в цей момент він знаходиться один, йому що тепер помирати? Вони сказали — це ваші проблеми", - розповів чоловік.

Додатково, маріупольці стикаються з нестачею фахівців у лікарнях та відсутністю необхідного обладнання. Жителям, які потребують спеціалізованої допомоги, пропонують звертатися до лікарень у інших містах, але це часто нереалістично через відсутність коштів на подорож.