Упродовж минулої доби на фронті відбулося 87 бойових зіткнень, інформує зранку 18 квітня Генеральний штаб ЗСУ. За цими даними, понад половину атак сили РФ здійснили на двох напрямках – Бахмутському (23 рази) і Новопавлівському (24).

Також активними російські військові були на Авдіївському напрямку (19 атак), інші їхні наступальні дії зафіксовані на Купʼянському, Лиманському, Оріхівському та Херсонському напрямках.

«Ворог завдав чотири ракетних та 57 авіаційних ударів, здійснив 89 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Унаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхівки, лікарня, готель та інші об’єкти цивільної інфраструктури», – вказано в ранковому зведенні.

У Генштабі також вказують, що впродовж минулої доби українська авіація завдала ударів по восьми районах зосередження особового складу, а підрозділи ракетних військ уразили один склад боєприпасів та один інший важливий об’єкт противника.