Мешканці Старобешівського району повідомлено про підозру в державній зраді. Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

У серпні 2024 року жінка познайомилась у месенджері Telegram зі співробітником фсб рф. Під час спілкування на воєнну тематику вона погодилась збирати інформацію, яка б допомогла російській армії досягти успіхів в наступальних діях на Донеччині. У 2023 році вона їздила на тимчасово окуповану територію області, де мешкає її син, й отримала там за незаконних підстав російський паспорт.

Бажаючи у майбутньому проживати у так званій «днр», жінка стала агенткою ворожої спецслужби. Упродовж місяця вона передавала результати власних спостережень за розташуванням підрозділів Сил оборони та засобів артилерійського ураження у м. Селидове. Крім того, жінка відправляла повідомлення, де зазначала місця дислокації особового складу й техніки наших захисників у навколишніх населених пунктах. Також за завданням куратора підтверджувала локації, про які він запитував.

Зазначається, що жінка пізніше евакуювалась з небезпечного регіону, але зв'язок з вербувальником не втратила. Виїжджаючи, фігурантка відмічала на своєму шляху об'єкти, які могли зацікавити росіянина, про що потім йому доповідала. Зокрема, жінка ініціативно поширила інформацію про місця зосередження українських військових у м. Покровськ.

У жовтні 2024 року шпигунку було викрито й затримано у м. Світловодську Кіровоградської області. Їй загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.