Кіберфахівці Служби безпеки викрили ще одного ворожого інформатора, який збирав розвіддані про локації Сил оборони та коригував російські обстріли на Донеччині. Про це повідомили в пресслужбі Управління СБУ в Черкаській області.

Серед основних цілей ворога були місця базування командування та бойових підрозділів ЗСУ. Для збору розвідданих зловмисник «втемну» використовував знайомих та рідних, у яких розпитував «потрібну» інформацію під час розмов та листування.

За даними слідства, інформатором виявився 29-річний уродженець Краматорська, колишній співробітник так званої «міліції «днр»». Від початку збройної агресії рф він вийшов на колишнього колегу — представника керівного складу псевдоправоохоронного органу. Усю подальшу комунікацію з окупантами чоловік здійснював через підконтрольні їм інтернет-ресурси.

У розвідувальних звітах він передавав електронні карти з відмітками об’єктів і даними щодо орієнтовної кількості особового складу та військової техніки українських захисників.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили коригувальнику про підозру за ч. 3 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Нині зловмисник переховується від правосуддя на території рф.

Йому загрожує до 12 років за ґратами.