Служба безпеки України  викрила колаборантів з Сєвєродонецька, які мають спільний бізнес з окупантами, але хотіли “пересидіти війну” в Києві.

Про це повідомляє пресслужба відомства.

“Після початку повномасштабного вторгнення рф фігуранти відмовились перевозити виробничі потужності підприємства на підконтрольну Україні територію. Вони “перереєстрували” власну компанію згідно з вимогами “російського законодавства” та відкрили рахунки в місцевих “філіях” банків рф. Пізніше вони залишили у Сєвєродонецьку “довірену особу”, яка контролювала роботу заводу, а самі переїхали до Києва, звідки координували ведення бізнесу. Готову продукцію заводу ділки реалізовували через власний ресторан та розгалужену мережу точок продажу в окупованій частині на сході України. При цьому одержані “прибутки” регулярно переводили до бюджету країни-агресора як “податки” і “збори”. Крім того, вони постійно сплачували «данину» представникам місцевої окупаційної адміністрації рф за можливість «безперешкодного» ведення бізнесу”

У Києві затримали одного з організаторів. Під час обшуків у його помешканні виявлено понад 2 млн у гривневому еквіваленті та документи із доказами оборудки. Іншого організатора “схеми” – затримано у Хмельницькому на спробі втечі за кордон. Щодо третього фігуранта, який переховується у тимчасово окупованій частині Луганщини, – тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності.