СБУ повідомила про підозру двом окупаційним "господарникам" на Луганщині, вони виявились жителями регіону.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Один із них – 52-річний мешканець Рубіжного (на першому фото), у липні 2022 року призначений окупантами на посаду начальника адміністративно-господарського відділу так зв. "администрации Кременского района ЛНР".

До російської агресії він працював в органах внутрішніх справ, однак був звільнений та отримав судимість за шахрайство та посадовий злочин. 

У 2014 році підтримав окупантів та став бойовиком російсько-терористичних НЗФ. Після широкомасштабного вторгнення у складі російської окупаційної армії брав участь у бойових діях у Луганській області, в т.ч. у боях за Рубіжне. 

Також у колабораційній діяльності підозрюється житель Сєвєродонецька (на другому фото), колишній працівник місцевого хімічного підприємства. 

З  осені минулого року він співпрацює з окупантами та був призначений заступником начальника відділу житлово-комунального господарства окупаційної адміністрації Сєвєродонецька.

Наразі правопорушники виконують керівні та розпорядчі функції, контролюють розподіл фінансів та матеріалів, які надходять для господарських потреб.

Підозрюваним загрожує до 10 років позбавлення волі та конфіскація майна.