Служба безпеки України підозрює очільника “верховного суду ДНР”. За даними слідства, він у 2023 році на тимчасово окупованих територіях Донеччини здійснює розгляд справ над українськими захисниками та призначає їм десятки років за ґратами.

Про це повідомили у СБУ.

Слідство встановило, що колишній правоохоронець почав співпрацювати із загарбниками з 2018 року. Тоді він виконував обов’язки “міністра юстиції”, а через три роки остаточно очолив фейкове міністерство. 

У січні 2023 року наказом Пушиліна зловмисника було призначено “головою верховного суду ДНР”. Тепер зрадник забезпечує діяльність “судової гілки влади” на окупованих територіях Донеччини, розглядає справи над українськими захисниками та призначає їм десятки років за ґратами.

Слідчі СБУ заочно повідомили фігуранту про підозру за:

ч. 2 ст. 110 (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України);
ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації);
ч.5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора).