У Словʼянську на Донеччині заарештовано чоловіка, який поширював у соцмережі заклики щодо здійснення атак РФ на Київ. Про це повідомили в обласній прокуратурі.

У травні–липні 2022 року чоловік поширив через власний акаунт в забороненій соціальній мережі відеоролик на підтримку учасників збройних формувань із Чеченської Республіки, які беруть участь у повномасштабному вторгненні РФ на територію України.

Крім того, він розповсюдив повідомлення користувачів так званих Z-спільнот про обстріли нібито українськими захисниками мирного Донецька у відповідь на невдачі на фронті. Чоловік активно репостив зневажливі й хибні висловлювання інших прихильників війни про українську владу і Збройні Сили України, в тому числі, що стосувались воїнів батальйону «Азов», а також поширював заклики щодо здійснення атак на Київ і, зокрема, на Адміністрацію Президента. 

Фігуранту повідомлено про підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. ч. 2, 3 ст. 436-2 КК України). Суд задовольнив клопотання прокурорів щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.