Правоохоронці повідомили про підозру двом “посадовцям ЛНР” у колабораційній діяльності.  Йдеться про Олега Теслюченко з Луганська та Світлану Пшеничникову із Первомайска. Їм загрожує до 10 років ув’язнення.

Про це повідомила Луганська обласна прокуратура.

За даними слідства, Олег Теслюченко, екскерівник місцевих відділень “Приватбанку” ще з 2014 року почав співпрацювати з окупаційною владою РФ. У 2015 році був   “першим заступником директора державного банку ЛНР”. Наразі обіймає посаду “першого заступника директора державної установи ЛНР “багатофункціональний центр надання державних та муніципальних послуг”, що діє на території Луганська.

Інша підозрювана ‒ жителька Первомайська Світлана Пшеничникова, ексдержслужбовиця. Після нової фази війни у 2022 році вона стала “головою ради жінок” при адміністрації міста. Проросійські ресурси писали, під час відвідування міста Первомайська, Калузьке регіональне відділення “Спілки жінок РФ” та “Рада жінок” окупованого Первомайська підписали угоду про співпрацю. Від регіону підпис під угоду поставив член калузької Громадської палати Антоніна Бєлкіна, від Первомайська - Світлана Пшеничникова.

Взимку 2023 року окупанти призначили її “начальницею відділення державної установи ЛНР ”багатофункціональний центр надання державних та муніципальних послуг міста Первомайська”. Наразі фігурантка організовує роботу вказаного підрозділу за законами так званої “ЛНР”. Крім того, жінка є членом ворожої політичної партії “єдина росія”.

Підозрювані на займаних посадах взаємодіють з державними структурами РФ у сфері надання послуг, оформляють та видають російські паспорти місцевому населенню. Їм загрожує до 10 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з можливою конфіскацією майна.