21 березня на базі гуманітарного штабу Лисичанської міської військової адміністрації відбулася презентація пропозицій з працевлаштування для внутрішньо переміщених осіб з Луганської області.

У ярмарку вакансій взяли участь потенційні працедавці. Це представники Дніпровської міської ради, освітніх та соціальних закладів міста, інспекції з питань паркування та супермаркету «Varus».

Кожен з них розповів про свої організації, вакансії, кар’єрні можливості та  соціальні гарантії для переселенців.

«Ми - велика мережа, яка може запропонувати різні вакансії. Це можуть бути вакансії магазину: вантажники, касири, кухарі. А також вакансії офісу: ІТ-персонал, адміністратори. Своїм співробітникам ми пропонуємо стабільну заробітну плату та соціальний пакет. Також ми допомагаємо нашим співробітникам, які в біді», - розповіла Олена Семидоцька, начальниця відділу по роботі з персоналом супермаркету «Varus».

За словами переселенців, вони відвідали цей захід, через складнощі знайти роботу зараз.

«Я знаходжусь у Дніпрі вже пів року та в моїй віковій категорії дуже складно працевлаштуватися. Тому я прийшла сюди, сподіваючись знайти роботу або почути цікаву інформацію. Мене зацікавила вакансія соцробітниці та перенавчання на іншу спеціальність», - поділилася Наталія Миронова, переселенка з міста Лисичанськ.

Після виступів працедавців переселенці мали змогу поставити їм питання та заповнити анкети для перенавчання на затребувані на ринку праці Дніпра спеціальності. Зокрема, це спеціальності пекаря, кондитера, піцайоли, сушиста, швеї тощо.