До 15 років ув’язнення та конфіскацією майна засуджено жителя Донецька, який воював проти ЗСУ на боці окупаційних військ. Про це повідомили у Донецькій обласній прокуратурі.

Житель Донецька у перший день повномасштабного вторгнення РФ на територію України мобілізувався до лав нзф так званої "днр". Як стрілець взводу охорони управління одного з армійських корпусів «днр» він був залучений до ведення бойових дій проти ЗСУ.

Зокрема, він виконував злочинні накази командирів поблизу с. Веселого Харківської області та в районі м. Майорська й с. Новобахмутівки Покровського району. За місяць «служби» він отримував 76 тис. руб., що еквівалентно понад 32 тис. грн.

У грудні 2023 року чоловіка затримали військовослужбовці ЗСУ під час контрнаступальних дій у Бахмутському районі. На вирок суду він чекав під вартою. Його визнали винним у державній зраді й колабораційній діяльності та засудили до 15 років ув’язнення з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади й місцевого самоврядування на 15 років і конфіскацією майна.