Росіянам на окупованих територіях якнайскоріше потрібен "референдум" для проведення мобілізації.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в ефірі всеукраїнського телемарафону, передає "УНІАН".

"Окупанти швидко готуються до проведення референдуму, тому що вони розуміють, що їм конче необхідна мобілізація. Їм референдум потрібен виключно для того, щоб потім оголосити мобілізацію, оголосити, що Україна напала на Росію. Таким чином, легалізувати набір і мобілізацію людей, яких зможуть відправити проти України", - сказав Гайдай. 

Також, за його словами, загарбники розповідають мешканцям окупованих територій, що скоро відновлять інфраструктуру у населених пунктах, що насправді не є можливим.

"Ходять розказують, що протягом декількох тижнів зможуть налагодити всю інфраструктуру в містах. Я можу відповідально сказати, що окупанти, якщо зроблять все можливе і неможливе, і до міст зможуть підвести або воду, або газ, або електрику, - то інфраструктура не дозволить їм підключити все це і зробити розводку по містам. Це просто нереально, будь-який фахівець скаже, що це нереально... Тому після нашого контрнаступу, після деокупації саме нам доведеться величезну кількість роботи робити, щоб заново все відбудовувати", - наголосив очільник ОВА.