За минулу добу в Невському на Луганщині зафіксовано 70 вибухів після російських обстрілів. Зруйновано щонайменше один будинок. У Сєвєродонецьку росіяни продовжують вирізати “Азот”.

Про це повідомили в Луганській військовій адміністрації.

По селу Невське, російські військові відкривали вогонь як з артилерії, так і з авіації. Майже увесь день місцеві вимушені були перебувати в укриттях. Від обстрілів також постраждала Білогорівка.  Роман Власенко повідомив, що росіяни почали економити живу силу і техніку, більш активно застосовують артилерію та авіацію.

Кожні три доби з території “Азоту” в Сєвєродонецьку виїздять наповнені металобрухтом вантажівки – окупанти продовжують вирізати агрегати хімічного об’єднання.

“Пропагандистські сюжети за участі колишніх працівників про нібито швидкий пуск підприємства росіяни зняли ще влітку минулого року. На тому все і завершилось. Для містян. Для приймальників металу ще ні”, — написав очільник Луганщини Артем Лисогор.

У Сєвєродонецьку залишається трохи понад 10 тисяч місцевого населення. Усі інші – це військові РФ, їхні родини та інші незаконні формування.

“Активізувалась мережа військкоматів на окупованій Луганщині – почастішали рейди по підприємствах. У загарбників не вистачає фінансів для відбудови комунального господарства, окупанти підробляють документи на майно і продають вцілілі порожні квартири”, — повідомив Роман Власенко.