Прокурори Чернігівської обласної прокуратури завершили досудове розслідування та направили до суду обвинувальний акт стосовно 41-річної мешканки Луганської області за фактом колабораційної діяльності, відповідно до частини 3 статті 111-1 Кримінального кодексу України.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Встановлено, що у квітні 2022 року обвинувачена прийняла пропозицію представників збройних формувань Російської Федерації та окупаційної влади, призупинивши свою роботу у зв'язку з тимчасовою окупацією Луганської області. Вона незаконно обійняла посаду "виконуючої обов'язки директора "у створеному закладі освіти під назвою "Государственное образовательное учреждение дополнительного образования Луганской народной республики".

Обвинувачена, яка має досвід роботи в освітній сфері, впроваджувала стандарти освіти держави-агресора, організовувала освітній процес за навчальними планами Російської Федерації та здійснювала набір учнів на тимчасово окупованій території.

Досудове розслідування проводилося слідчим відділом Управління Служби безпеки України в Чернігівській області. Суд розглядатиме обвинувальний акт, вирішуючи питання винесення вироку у справі про колабораційну діяльність на окупованій території.