Чотири особи, які підтримували незаконні збройні формування на окупованих територіях та вступили до російської агресії проти України, будуть судитися за фактами державної зради.

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

Серед обвинувачених - троє мешканців Луганщини та один кримчанин. Вони приєдналися до різних незаконних збройних формувань.

Один із обвинувачених, раніше судимий із міста Керчі, підписав контракт на військову службу з Міністерством оборони Російської Федерації в липні 2023 року та взяв участь в бойових операціях на окупованих територіях України. Інші обвинувачені служили на позиціях поблизу різних населених пунктів на сході України.

Двоє з них заробили приблизно по 31,500 гривень в еквіваленті рублів за один місяць служби, в той час, як інші отримали значно більше коштів - 504,000 і 94,000 гривень відповідно за весь період служби.

Під час контрнаступу українських військ чоловіків було затримано, і тепер їх очікує судовий процес. Максимальне покарання, яке може бути застосовано до них - довічне ув'язнення. Досудове розслідування проводиться співробітниками Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях.