Один з представників окупаційної “влади” на тимчасово окупованій Запорізькій області у своєму Телеграм-каналі повідомив про вбивство двох “терористів”.

“Приблизно о 19-й годині, коли населення відпочивало з сім'ями на міській набережній, двоє бойовиків відкрили вогонь з автоматів. Внаслідок злагоджених та оперативних дій правоохоронних органів терористів було блоковано та знищено. На цю мить відомо, що одним із них був раніше затримуваний за антиросійську діяльність Тигран Оганесян”, – повідомив окупант. 

Тигран один з двох підлітків, яких окупанти звинувачують у спробі диверсії на залізниці і збиралися передавати справу до свого суду. 24 травня Слідчий комітет РФ звинуватив їх у змові “задля підтримки Збройних сил України". Їм загрожувало від 10 до 20 років позбавлення волі. 

Діти перебували певний час під вартою окупантів, де піддавалися тиску та тортурам, а пізніше були під наглядом окупаційної поліції та мали там щоденно відзначатися.

Європарламент ухвалив резолюцію з вимогою від російської влади зняти усі звинувачення та негайно звільнити двох підлітків та повернути на підконтрольну Україні територію.

Пізніше у соцмережах зʼявилось відео, яке записував сам Тигран. На ньому видно, що він з автоматом та у тактичних рукавичках. 

На відео він каже: Все это смерть пацаны. Прощайте! Слава Украине!