Війська Російської Федерації завдали удару ракетами “С-300” та обстріляли з реактивних систем залпового вогню “Смерч” Дружківку Донецької області, поранено трьох правоохоронців.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Донецької області.

“Окупанти двічі обстріляли місто. Вночі поцілили двома ракетами “С-300”, а вдень накрили з РСЗВ “Смерч”. Пошкоджено щонайменше 12 житлових будинків та адмінбудівля поліції. Поранено трьох правоохоронців. Постраждалих серед цивільного населення попередньо немає”, - ідеться в повідомленні.

Перша атака відбулася о другій годині ночі, наступна близько 13:00. Внаслідок обстрілу травмовано двох чергових інспекторів і слідчого віком від 22 до 34 років, які в момент удару перебували на робочих місцях. Поліцейським надано першу медичну допомогу, двох госпіталізовано до місцевої лікарні, а надалі буде доправлено до госпіталя в іншому регіоні.

Наразі відомо про пошкодження чотирьох багатоквартирних і восьми приватних будинків. Значні пошкодження отримав відділ поліції Дружківки, де сталося часткове обрушення фасаду, вибито вікна, посічено стіни.

Поліція документує наслідки воєнних злочинів Російської Федерації. На місцях влучань працюють слідчо-оперативні групи, вибухотехніки, парамедики, а також керівництво обласного управління поліції.

Наразі керівництвом обласної поліції вирішується питання щодо передислокації особового складу до іншого приміщення. Поліцейські залишаються в місті та допомагатимуть цивільному населенню.

З початку російського вторгнення росіяни пошкодили адмінбудівлі вже сім територіальних підрозділів поліції Донеччини: у Дружківці, Вугледарі, Авдіївці, Лимані, Кураховому, Великій Новосілці та Бахмуті. Це дані без урахування тимчасово захоплених територій, де масштаби руйнувань буде встановлено після звільнення від загарбників.

“Ворог намагається завадити роботі поліцейських і залишити мирне населення без порятунку. Але ми тримаємо стрій. Співробітники поліції рятують людей навіть у найбільш гарячих точках, куди не мають змоги дістатися інші служби. Мешканці Донеччини можуть завжди розраховувати на допомогу поліції”, - заявив начальник поліції Донеччини Руслан Осипенко.