У Києві підготували перші 37 квартир для переселенців. Їх заселятимуть туди на тимчасове проживання. Житло є власністю територіальної громади столиці і надається безкоштовно. Про це повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

За словами Віталія Кличка, місто закупило 113 квартир для переселенців. Їх сумарна вартість — майже 230 млн. грн.

На сьогодні 810 родин внутрішньо переміщених осіб потребують житла для тимчасового проживання. Найбільше таких людей — у Деснянському, Дарницькому та Голосіївському районах столиці, розповів міський голова.

Сьогодні, 25 липня, ключі від нових квартир у Києві отримали дві родини зі Слов’янська та Маріуполя Донецької області. В одній із сімей — троє дітей та батьки з інвалідністю. Інша родина виховує сина, який із дитинства має інвалідність, а батько — учасник добровольчого формування територіальної громади Києва.

Як зазначив Віталій Кличко, у столиці з 24 лютого 2022 року зареєструвалися майже 266 тисяч внутрішньо переміщених громадян. А починаючи з 2014 року, Київ прийняв загалом майже 400 тисяч людей, які були змушені залишити домівки через агресію Росії. Серед переселенців — близько 15 тисяч людей з інвалідністю та понад 65 тисяч пенсіонерів.