Днями Міжнародний Комітет Червоного Хреста завершив ремонт двох гребель на Харківщині та Донеччині. Про це в Telegram повідомив Міжнародний Комітет Червоного Хреста.

Зазначається, що відтепер понад 70 000 людей будуть забезпеченні водопостачанням на північному сході України.

Греблі в селі Оскіл (Харківщина) та біля селища Райгородок (Донеччина) були побудовані у 1950-х роках та належать до системи водопостачання, що живить канал Сіверський Донець — Донбас на сході України. Раніше цей канал постачав воду для всієї Донецької області для потреб як промислових, так і побутових споживачів.

В умовах бойових дій, що тривають, та ліній фронту, що переміщуються з початку ескалації збройного конфлікту в лютому 2022 року, пропускна здатність каналу сильно скоротилася, і зараз він обслуговує здебільшого людей в Краматорську Донецької області.

Спільно з органами місцевої влади Міжнародний Комітет Червоного Хреста здійснив ремонт основних підйомних механізмів шлюзів та розчистив завали, що утворилися внаслідок пошкоджень, а також підтримав партнерів у очищенні території від нерозірваних боєприпасів, які становили небезпеку навколо гребель, щоб зменшити ризики для комунальних працівників.