У Гірській громаді росіяни почали збирати відмовлення жителів від відбудови будинків. Борівському загрожує екологічна катастрофа. Про це повідомляє прес-служба ЛОВА.

Так,надзвичайна ситуація природного характеру спостерігається в Борівському, якому загрожує підтоплення ґрунтовими водами.

"Справа у тому, що екосистема навколо населеного пункту за рік війни значно змінилася, зокрема, знищені гектари лісів. Тому зробити якісь попередні висновки вкрай важко. А щось зробити фізично окупаційна влада Сєвєродонецька не в змозі", - йдеться в повідомленні.

За словами колаборантів, гроші на розвиток міста відсутні. Зокрема, люди, яких набрали на нібито запуск "Азоту", не отримали ще ані копійки.

"Замість зарплати їм видають гуманітарну допомогу. «Годують сніданками», що з березня можна буде заключити договори із центром зайнятості, після чого надійдуть кошти з бюджету", - повідомляє ЛОВА.

Крім того, вже неодноразово росіяни повідомляли, що не збираються відновлювати найбільш зруйновані населені пункти Луганщини - мовляв, нерентабельно. Подекуди навіть не формували свої органи влади, доєднав міста та села до сусідніх окупаційних адміністрацій, як от Попасну.

Не набагато краща ситуація й у Тошківці, що у Гірській громаді. Там люди вже 10 місяців живуть без водо-, газо- та електропостачання. 

"Втім, просте відмовлення у відбудові не додасть голосів на виборах. Тому окупанти почали збирати думки місцевих, що саме їм необхідне найбільше. За підсумком, не вода і газ, відновлення кілометрів постачальних мереж яких коштує дуже дорого. 

Замість відбудови населеного пункту нібито просять про реставрацію одного із місцевих пам’ятників. Швидко, дешево, популярно. Звичайних благ цивілізованого світу можна ще почекати", - зауважують у ЛОВА.