До 14 років позбавлення волі засудили жителя Лимана Донецької області, який передавав російським загарбникам дані про переміщення військової техніки і мобільного шпиталю ЗСУ.

Про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

Прокурори у суді довели, що з листопада 2022 по травень 2023 року, після того як українські захисники вибили російські війська з території та околиць м. Лиман, чоловік спілкувався з представниками держави-агресора. Зв’язувався з ними через месенджер WhatsApp та заборонену в Україні соцмережу «Однокласники».

Він передавав навіднику тактичної групи та розвіднику-саперу батальйонів спецпризначення «ДНР» інформацію військового характеру.

«Текстовими повідомленнями та GPS-координатами на мапах засуджений інформував їх про місця дислокації особового складу й переміщення техніки ЗСУ на території Лимана, Слов’янська й Лиманської територіальної громади та Краматорського району. А саме повідомляв про рух самохідних артилерійських установок, танків і мобільного шпиталю», - йдеться у повідомленні.

Також зловмисник здавав місця розташування блокпостів і укриттів, де могли перебувати цивільні.

За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури судом ухвалено вирок громадянину України за колабораційну діяльність (ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України).

Його засудили до 14 років ув’язнення з конфіскацією майна. Також засудженого позбавлено права обіймати посади, пов’язані із виконанням функцій держави та місцевого самоврядування, на 15 років.

Засуджений очікував на вирок суду під вартою.