Ціни в магазинах Сєвєродонецька в два рази вище за середні по окупованому регіону, а окупанти виставили захмарні рахунки за комунальні послуги. Про це повідомляє прес-служба Луганської ОВА.

Так, у Сєвєродонецьку із великих магазинів працюють лише два, однак в жодному з них ціни на товари не відповідають рівню можливостей жителів. 

Гроші, у переважній більшості, є лише в бюджетників-колаборантів та отримувачів пільг й пенсій. Втім, все, що можна з’їсти і не отруїтися, коштує в два рази дорожче, ніж у середньому по захопленому регіоні. Важко навіть дозволити собі щось колись повсякденне.

А до видатків додалася ще й комуналка. За відсутності централізованого теплопостачання місцева окупаційна влада давала обіцянку не нараховувати плату за споживання газу та електроенергії (де вона була) до 1 березня. Бо люди використовували ці ресурси для обігріву домівок. 

"Але в лютому платіжки почали надходити. Як жаліються сєвєродончани, суми в січневих платіжках за електропостачання – космічні. На одну квартиру – до 5 тисяч рублів. Звісно, завершення лютого ніхто не чеках – нарахували авансом. Ще приблизно стільки ж", - йдеться у повідомленні.