Повідомлено про підозру трьом організаторам псевдореферендуму з Марківки, Алчевська та Лисичанська.

Про це повідомили в Луганській обласній прокуратурі.

"Слідством встановлено, що 23-27 вересня 2022 року підозрювані взяли активну участь в організації та проведенні незаконного волевиявлення на Луганщині щодо входження до складу рф", - зазначили в Прокуратурі.

Відомо, що 49-річна депутатка Марківської селищної ради 8-го скликання до російського вторгнення працювала заступницею директора з виховної роботи місцевого ліцею. При незаконній владі держави-агресора отримала аналогічну посаду – «заступника директора з виховної роботи державного загальноосвітнього закладу лнр «Марківська гімназія». Жінка сприяла впровадженню російських стандартів освіти у навчальному закладі.  Під час незаконного референдуму вона погодилася виконувати функції «члена територіальної виборчої комісії смт Марківка».

Також задокументовано протиправну діяльність ще двох організаторів – «голови дільничної виборчої комісії м. Алчевськ» та «члена дільничної виборчої комісії м. Лисичанськ». 54-х та 41-річна місцеві жительки добровільно забезпечували процес «голосування» у містах.

Їм інкримінується посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участь в організації та проведенні незаконного референдуму. Крім того, депутатка також підозрюється у вчиненні дій, спрямованих на впровадження стандартів освіти держави-агресора.