Учора, 27 грудня, Уряд прийняв рішення про введення ряду заходів, спрямованих на підтримку різних категорій громадян під час війни. Міністерство соціальної політики акцентує на розширенні можливостей для соціальної підтримки певних груп, зокрема пенсіонерів та працівників критичної інфраструктури.

Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики.

Одним із нововведень стало затвердження Порядку призначення та виплати одноразової грошової допомоги за шкоду життю та здоров’ю працівникам об’єктів критичної інфраструктури. Ця допомога спрямована на компенсацію шкоди, завданої під час військової агресії Російської Федерації проти України. Зазначено, що на ці цілі з Державного бюджету-2024 передбачено видатки в обсязі 480,3 млн гривень.

Також був затверджений Порядок взяття на облік та призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг для ветеранів війни та членів їх сімей. Зокрема, введено спрощену процедуру подання заяв для ветеранів, які мають труднощі з фізичним зверненням до Пенсійного фонду. Родичі ветеранів від травня 2024 року матимуть можливість подати єдину спрощену заяву про взяття на облік та надання пільг на ЖКП.

Крім того, для пенсіонерів, які отримали статус внутрішньо переміщених осіб до повномасштабного вторгнення, термін фізичної ідентифікації продовжено до 31 березня 2024 року. Це надає їм додаткові три місяці для проходження фізичної ідентифікації, що може бути здійснено як особистим візитом до відділення Пенсійного фонду, так і віддалено через електронний кабінет або відеоідентифікацію.