На окупованій Луганщині запроваджується новий етап мобілізації, спрямований на обов'язковий військовий облік 16-річних юнаків. Відповідні комісії розпочнуть свою роботу з 10 січня 2024 року та мають завершити процес до 31 березня, одночасно завершуючи здійснення виборів президента в РФ.

Окупаційна адміністрація дала комісіям широкі повноваження для ефективного проведення обліку, а військкомати активно працюватимуть над залученням до цього процесу і старших чоловіків, які до цього часу уникнули обліку.

За інформацією окупаційної влади, підприємства, установи та організації долучені до процесу надання персональних даних юнаків. Навчальні заклади також отримали вказівки забезпечити термінову явку молоді до військкоматів.

Однак, не у всіх населених пунктах окупованого регіону існує достатня кількість лікарів вузьких спеціальностей для проведення медичних оглядів. Тому чоловікам з деяких міст, таких як Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне, Кремінна, Сватове та Троїцьке, наказано пройти військовий облік в інших населених пунктах.