Колишні посадовці зі Старобільського району підозрюються в колабораціонізмі.

Про це розповіли в Луганській обласній прокуратурі.

За даними слідства, в квітні 2022 року 55-річний староста одного з місцевих сіл пішов на співпрацю з окупантами й обійняв посаду так званого «начальника відділу забезпечення життєдіяльності с. Морозівка адміністрації Міловського району лнр».

Інший підозрюваний, колишній посадовець органів місцевого самоврядування, добровільно почав «керувати» селом на посаді «начальника відділу забезпечення життєдіяльності с. Верхня Покровка адміністрації Старобільського району лнр».

Крім того, в середині 2022 року 60-річна колишня начальниця відділу соціально-економічного розвитку Старобільської РДА обійняла псевдопосаду «начальника відділу економічного розвитку адміністрації Старобільського району лнр».

"Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваних у розшук та обрання запобіжного заходу– тримання під вартою. За протиправні дії фігурантам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років та з конфіскацією майна або без такої", - йдеться в повідомленні.