Військовослужбовці російської армії окупантів вчергове намагалися прорвати оборону ЗСУ в районі Білогорівки Луганської області. Вкотре підрозділи загарбницької армії завдали невдачі та після відбитих спроб наступу були вимушені відступити.

Про це повідомили в Луганській ОВА.

Всі деокуповані населені пункти Луганщини знаходяться під постійним вогнем росіян, які частіше застосовують авіацію. У четвер 28 вересня 2023 року від фугасних авіабомб вагою в 500 кг постраждали Невське та Новоселівське, частина якого знаходиться під контролем українських захисників. На Невське окупанти скинули чотири керовані авіабомби, а околиці села обстріляні шістьма запалювальними боєприпасами та 10 артилерійськими. 

Обстріли деокупованих населених пунктів, зокрема й на Сватівському напрямку, підтверджують адміністратори інтерактивної карти бойових дій "Deepstate". За їх словами, останнім часом особливих змін у позиційних просуваннях не зафіксовано.

Зниження темпів російських наступів на лінії Куп’янськ — Сватове — Кремінна фіксують в ISW. Там пишуть,  що російські та українські офіційні особи дедалі частіше повідомляють про зменшення російської наземної атаки на Куп’янському та Лиманському напрямках, що свідчить про те, що українські наступальні операції відвели російські війська від лінії Куп’янськ — Сватове — Кремінна та значно погіршили наступальні зусилля Росії на цій лінії. Раніше ISW оцінювало, що російські наступальні операції на цих рубежах мали на меті притиснути українські сили на цій лінії та відвести їх від більш критичних ділянок фронту.