Сєвєродонецька та Лисичанська окружні прокуратури Луганської області повідомили про підозру двом особам, які обвинувачуються у добровільному обранні до незаконних органів влади. Обвинувачені, мешканець Кремінної та жителька Лисичанська, взяли участь у так званих "виборах" на тимчасово окупованій території Луганщини.

Про це повідомили в Луганській обласній прокуратурі.

За даними слідства, колишній головний спеціаліст відділу ЖКГ Кремінської міської ради з Кремінної активно співпрацював з окупантами після російського вторгнення. Протягом 1-10 вересня 2023 року на окупованій території Луганщини проведено незаконні "вибори", під час яких чоловік був обраний "головою ради Кремінського муніципального округу ЛНР". Зазначимо, що він є "депутатом" від політичної партії "Єдина Росія" на всеросійському рівні.

Інша обвинувачена, експрацівниця податкової інспекції з Лисичанська, стала "директором" місцевого ринку за часів окупації. Пізніше вона була обрана "депутаткою" ради міського муніципального утворення міський округ міста Лисичанськ ЛНР на виборах 2023 року, представляючи партію "Справедлива Росія-патріоти за правду". Жінка активно підтримує окупаційну владу через участь у антиукраїнських заходах на території міста.

Обвинувачені проводять засідання та беруть участь у виставках та форумах на території Росії, обмінюючись досвідом та знаннями з колегами. Справа наразі перебуває під процесуальним керівництвом прокуратур Луганської області, і розслідування триває.