Часте здорожчання електроенергії, раптові вимкнення, стимулюють до пошуків альтернативних варіантів живлення. Для заживлення невеликої кількості побутової чи портативної техніки, можна застосовувати сонячні панелі, гелеві акумулятори.

Щоби перетворити струм з напругою 12 на 220 В, знадобиться інвертор. Це прилад, котрий перетворює постійний струм у змінний, а також змінює напругу. В приладі ці перетворення відбуваються за допомогою цифрової схеми з силовими транзисторами. Тому в інверторів є ще й інша назва — перетворювачі 12-220В.

Різновиди інверторів для електромережі

Інвертори можуть бути:

• зварювальними;

• для сонячних батарей;

• для дому.

Зварювальні інвертори працюють на високій напрузі та силі струму, застосовуються на будівництві, для зварювання та різання металу.

Оскільки сонячні батареї щороку набувають популярності, мають попит інвертори для цих пристроїв. Такі інвертори конвертують постійний струм, що виробляється сонячною панеллю, на змінний. Далі струм подається на домашню мережу, для живлення побутової техніки.

Інвертор для дому перетворює напругу з 12 на 220 В, щоби забезпечити живлення електроприлади в будинку. Одна з найпопулярніших моделей інверторів — EAST KTSL 10 кВт, створена із застосуванням технології On-Grid. Інвертор створений для побудови альтернативної електромережі на основі сонячних панелей. Головною властивістю інвертора є здатність перетворювати постійний струм на змінний, з ефективністю 98%. Для віддаленого контролю та налаштування параметрів передбачено модуль Wi-Fi.

Інвертори можуть відрізнятися принципом роботи та функціональністю. Наприклад модель APC (SDCV0300A) розроблена для системи водяного охолодження. Цей прецизійний інвертор підтримує в приміщенні постійну температуру і вологість повітря. Цей пристрій розроблено спеціально для апаратних приміщень, серверних та інших кімнат, в яких критично важливо дотримуватися певних критеріїв температури та вологості.

gallery-image

Точне розподілення електроенергії завдяки контролерам

Для керування та розподілення електроенергії між різними побутовими приладами застосовуються контролери. Найчастіше контролери встановлюються в системі автономного освітлення. Наприклад, модель Epsolar LS2024120LPLI призначена для контролю заряду системи автономного освітлення.

Solar Log SL256200 — модель універсального контролера моніторингу сонячних інверторів, загальною потужністю 15 кВт.

Зручність керування забезпечують порти USB, Ethernet, RS485. Також у контролері передбачено інтегрований Web-сервер.

Обрати потрібну вам модель інвертора та контролера вам допоможуть у магазині Comtrade.