Окупанти продовжують перекидати війська з північної частини Донеччини для утримання Півдня України та, можливо, на даний момент призупиняють кампанію під Слов’янськом.

Про це йдеться в аналітичному звіті американского Інституту вивчення війни (ISW).

Відхід, ймовірно, створить можливість для українських сил почати контрнаступ на Ізюмському напрямку.

Російські війська передислокують елементи Східного військового округу, що діють у Слов’янську, на південь України. А також перекидають велику кількість військ до Криму для підготовки до захисту окупованих Херсонської або Запорізької областей від українських контрнаступів, зазначили аналітики. Кадри в соціальних мережах показують, як російські війська протягом останніх тижнів перекидають техніку та особовий склад до Запорізької та Херсонської областей, йдеться у звіті.

Відведення частини військ Росії з північної частини Донецької області позбавить Слов’янськ необхідної бойової потужності, так само, як російські війська знехтували фронтами в Запорізькій і Херсонській областях під час наступальних операцій у Луганській області.

За прогнозами аналітиків, відхід російського війська, ймовірно, створить можливість для українських сил почати контрнаступ на Ізюмському напрямку — так само як захоплення Росією Луганської області дозволило Україні створити умови для контрнаступу в Херсонській області. Передислокація російських військ до Запорізької області також свідчить про те, що українські контрнаступи не обмежуються Херсонською областю і, ймовірно, відбуватимуться по всій південній осі.