Під час боїв за Лисичанськ 26 червня загинув командир батальйону "Волат" полку імені Кастуся Калиновського Іван із позивним Брест. 

Про це йдеться у повідомленні полку імені Кастуся Калиновського. 

Учора, 5 липня, стало відомо, що командир батальйону Іван із позивним "Брест" загинув під час бою.

"Іван Брест з перших днів війни стояв на захисті України від російської агресії і стояв біля витоків формування полку імені Калиновського. Ми знали його як мужню, рішучу і самовіддану людину, готову на все заради кожного свого бійця. Брест мав винятковий авторитет серед солдатів полку. Крім того, він був вірним сином білоруської землі і вірив у майбутнє вільної Білорусі. Це дуже велика та болісна втрата для всіх нас", - зазначили в полку.

Повідомляється, що батальйон Волат стримував спроби наступу окупантів на Лисичанськ. Військові відбили танкові атаки та спроби противника зайти до міста.

Лише під час другої хвилі наступу військ РФ батальйон був змушений відступати, проте перед цим спрямував на супротивника українську артилерію. Після цього кілька військових вважалися зниклими.

"Завдяки особистому героїзму та самопожертві наші білоруські хлопці змогли зупинити наступ танкової колони, тим самим давши можливість безпечно відвести основні сили ЗСУ у вказаному напрямку", - йдеться у повідомленні.

Ще кілька захисників зникли. Достовірно відомо, що Ян Джурбейко, на прізвисько Тромблі, перебуває у полоні.