У селах навколо Лисичанська точаться важкі бої, деякі населені пункти вже по два рази переходили під той чи інший контроль. Про це повідомив керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі телемарафону.

Як підкреслив голова області, росіяни просуваються, насамперед, через те, що переважають в артилерії, якою руйнують міста та позиції оборони.

"Майже вся територія Луганської області захоплена, але у двох населених пунктах досі тривають бої. Тож вони поки не вийшли на адміністративні кордони Луганської області. Але вони все ж намагаються до кінця захопити область, ведучи обстріли без зупинки. Вони понесли величезні втрати, і взагалі не рахують, скільки людей втратили", - розповів Гайдай.

За даними Гайдая, наразі у Лисичанську залишаються до 15 тисяч людей, у Сєвєродонецьку перебуває тисяч 8 осіб. З 24 лютого з Луганщини евакуювалися близько 300 тисяч осіб.

За якого словами, жителі Луганщини наразі навряд чи готові до будь-якого спротиву, адже війна триває вже багато років, і весь цей час їх годували російською пропагандою.

"Деякі люди починають приходити до тями. Вони налякані тими обстрілами і вибухами, що там відбуваються. По-друге, вони не хочуть йти на війну як гарматне м’ясо", - зазначив він.

Він розповів, що зараз ситуація з так званою "мобілізацією" настільки погана, що окупанти вдаються до різних методів. Наприклад, комунальні підприємства роблять оголошення, що набирають співробітників під "бронь" від армії, після чого їм вручають повістку і відправляють воювати.

Також він підкреслив, що наразі єдиним шляхом евакуації з Луганської області є виїхати через Росію в інші країни.