Сєвєродонецька міська ВЦА запровадила у Дніпрі гуманітарний хаб для переселенців з Луганської області. Про це повідомляє прес-служба Луганської ОВА.

"Він діятиме заради тих мешканців громади, хто був вимушений покинути свої домівки, бо тривають бойові дії, їхні населені пункти опинилися тимчасово окупованими. Працівники хабу надають гуманітарну допомогу мешканцям Сєвєродонецької міської територіальної громади, міст Лисичанська та Рубіжного, мешканцям всієї Луганщини, які вимушено покинули домівки і знаходяться у Дніпрі та Дніпропетровській області та потребують допомоги", -  розповідає керівник Сєвєродонецької міської ВЦА Олександр Стрюк.

Так, від жителів регіону через Гугл-форму надійшло 3 200 заяв на отримання допомоги.

За наявною інформацією, у Дніпрі перебувають понад 5 500 сєвєродончан. Всього по Україні зареєстрованно 15 500 мешканців Сєвєродонецька.

Всі, хто евакуювався з Луганщини, можуть звернутися до хабу, заповнивши анкету. Ті мешканці Луганщини, хто не має можливості заповнити анкету в електронному вигляді, може зробити це особисто за адресою: місто Дніпро, проспект Калнишевського, 27а (ПК Металург) (лівий берег).

"Звертаюся до всіх мешканців громади, де б вони не були, заповнювати анкети, щоб ми розуміли, де хто знаходиться, аби ми могли продумувати логістику там і надавати допомогу", - підкреслив Олександр Стрюк.

Слід зазначити, що найбільше преселенців із Сєвєродонецька знаходиться у Києві та Київській області, у Вінницькій та Полтавській областях. Наразі вивчаються інші можливості охоплення гуманітарною допомогою мешканців Луганщини у цих регіонах.