СБУ затримали на Донеччині жінку, яка передавала ворогові координати  ЗСУ та складів боєприпасів для ракетних ударів по об'єктах. 

Про це повідомляє Управління СБУ в Івано-Франківській області. 

Жителька Покровському районі Донецької області збирала і передавала російській армії інформацію про позиції та переміщення військової техніки, озброєнь та особового складу Збройних сил для нанесення по них ракетних ударів. 

Розвідувальну інформацію вона передавала бойовику "ДНР", що вийшов на неї через соцмережі.

За даними правоохоронців, інформаторка передала ворогові відомості про підрозділ, який стояв неподалік її села. Ці позиції ЗСУ розташовувалися за кілька кілометрів від району бойових дій.

Жінку затримали вдома, під час обшуку вилучено мобільний телефон, через який відбувалося спілкування із бойовиком.

"Завдяки своєчасному реагуванню Сил оборони України підрозділ ЗСУ своєчасно змінив позиції. Про те, що передані нею координати втратили актуальність, інформаторка також повідомила ворогів", - зазначили в СБУ.

Жінці повідомлено про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про спрямування, переміщення зброї, озброєння та бойові припаси України, рух переміщення ЗСУ, скоєний в умовах військового стану (ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України). Їй загрожує позбавлення волі терміном від 5 до 8 років.