Загалом упродовж 7 серпня окупанти атакували з повітря сім населених пунктів на межі Луганщини та Донеччини.

Про це повідомляє прес-служба Луганської ОВА.

За минулу ніч росіяни вдарили сімома ракетами, завдали два авіаудари, 11 разів вели обстріли зі ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню, тричі застосовували міномети, чотири рази до штурму долучалися танкові війська.

Для покращення тактичного положення противник вчергове намагався організувати наступ в районі Верхньокам’янського, однак вкотре відійшов.

На чотирьох напрямках окупанти намагалися атакувати, але ЗСУ відбили кожну спробу - росіяни вимушені були відступити зі значними втратами.

Поблизу чотирьох населених пунктів також виявлені та знешкоджені розвідувальні групи ворога.

Відносно подій на тимчасово окупованих територіях - із Луганщини намагаються організувати депортацію дітей в Росію.

Із відповідними намірами в захоплені міста приїхала «уповноважена з прав дитини при президенті рф».

«Тож, вже днями понад 100 позбавлених батьківського піклування дітей та дітей-сиріт вивезуть на росію. Росіяни залишають окуповані міста без чоловіків, яких примусово мобілізують, тепер ще й вивозять дітей. Крім цього, це ще один приклад неспроможності окупаційної влади налагодити навіть відпрацьовану роками роботу соціальної сфери – а саме фінансування інтернатів та санаторних шкіл. Вони віддають дітей, бо для них це – фінансовий тягар, а не покоління майбутнього», - йдеться в повідомленні.