Люди в прифронтових містах окупованої Луганщини залишилися без світла, газу та води. Місцеві скаржаться на відсутність окупаційної “влади” в місті, а про відновлення знищених документів росіяни й чути не хочуть. 

Що відбувається в окупованих містах Луганщини, повідомив голова Луганської ОВА Артем Лисогор.

Підготовка до опалювального сезону

Росіяни провалили підготовку до зими в захоплених минулоріч містах. 

“Якщо подекуди люди мають хоч щось з переліку газ/світло/вода, то в Новодружеську та Привіллі, які підпорядковуються Лисичанську, в населення за півтора року не має і цього. Був газ, однак нещодавно його подача припинилася”, — сказав Артем Лисогор.

Після завершення псевдореферендуму та так званих “перших виборів” окупанти обіцяли відновити світло  двічі: у вересні 2022-го і 2023-го років. Про централізовану подачу води мова не йшла.

Відсутність “влади” 

Сєвєродончани скаржаться на постійну відсутність представників окупаційної “влади” в місті. Розповідають, що ті приїздять тільки для проведення святкових заходів та інших пропагандистських кампаній. Співробітники рангом нижче на місцях є, але приймати будь-яке рішення без так званого керівництва вони відмовляються.

Відновлення знищених документів

Коли в населення окупованої Луганщини виникає питання щодо відновлення згорілих документів, зокрема на майно чи транспортні засоби, чують постійні відмови від росіян. Інтернету немає і поки не буде, тому про електронні реєстри питання навіть не підіймається. В окупованому Рубіжному загарбники вносять нерухоме майно українців у російські реєстри, що не принести оригінали документів на нерухомість до “адміністрації”, то росіяни привласнять його собі та зроблять “комунальним”.