Росіяни вели штурм, щоб покращити тактичне становище на Слов'янському напрямку у районах Мазанівки, Іванівки та Долини, але ЗСУ відігнали окупантів назад.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. 

На Слов'янському напрямку ворог обстрілював зі ствольної артилерії та РСЗВ райони населених пунктів Чепіль, Велика Камишеваха, Барвінкове, Дібрівне, Мазанівка, Богородичне та Адамівка. Були артилерійські обстріли неподалік Стародубівки, Маяків, Райгородка, Сіверська, Кривої Луки, Донецького, Верхньокам'янського, Спірного та авіаудар неподалік Серебрянки. Противник намагається покращити тактичне становище на Бахмутському та Новопавлівському напрямах . Чинить систематичний вогневий вплив по позиціях вздовж лінії зіткнення. Застосовує авіацію. У окремих районах виробляє фортифікаційне устаткування передових позицій.

На Бахмутському напрямку противник здійснював обстріли з танків, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Яківлівка, Берестове, Покровське, Соледар, Білогорівка, Вершина, Новолуганське, Кодема, Бахмут та Весела Долина. Завдав авіаційних ударів недалеко від Берестового, Білогорівки та Вершини. На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках окупанти обстрілюють з артилерії райони Авдіївки, Мар'їнки, Новомихайлівки, Новоселівки, Опитного, Новобахмутівки, Вугледара, Гуляйполя, Залізничного, Малої Токмачки, Орехівки. Завдали авіаудару поблизу Новоандріївки парою літаків Су-25.

На Харківському напрямку ворог стріляв з артилерії та РСЗВ у районах Харкова та населених пунктів Руські Тишки, Безруки, Дементіївка, Лісове, Слатине, Прудянка та Золочів. Українські захисники придушили ворожу спробу штурму у напрямку Дементіївки. На Південнобузькому напрямку противник зосереджує зусилля на утриманні рубежів та недопущення настання наших сил. Вів обстріл зі ствольної артилерії в районах населених пунктів Степова Долина, Лупарево, Нова Зоря, Новогригорівка, Любомировка, Осокорівка, Ольгине, Велика Костромка, Кар'єрне, Тернівка, Поляна, Кисельівка, Першотравневе, Шевченкове, Посад-Покровське. Наніс авіаудари неподалік Зарічного. На Волинському, Поліському та Сіверському напрямах ситуація без істотних змін.

На останньому ворог обстріляв із реактивної артилерії район населеного пункту Старикове Сумської області. В акваторії Чорного та Азовського морів у готовності до ракетних ударів ворог продовжує утримувати носій крилатих ракет морського базування типу "Калібр".