Програма Естонської ради у справах біженців передбачає, що українці, які постраждали від бойових дій можуть отримати багатоцільові виплати до 17 500 гривень на опалення (3600 гривень на місяць для однієї особи протягом 3-х місяців). 

Зазначається, що допомога виплачується домогосподарствам у селах і селищах, які не можуть забезпечити себе опаленням на майбутню зиму. Грошова допомога надається на основі оцінки домогосподарства на предмет відповідності соціально-економічним критеріям та критеріям вразливості. 
 
В яких регіонах діє програма:  

Луганська область; 
Донецька область; 
Херсонська область; 
Запорізька область; 
Миколаївська область; 
Харківська область  
На що можна витратити кошти: 
 
На закупівлю вугілля, дров, брикетів, пелетів або оплату газового опалення.  
 
Як оформити допомогу: 
 
Щоб отримати виплати потрібно зв’язатися з організацією за номером: +38 067 105 28 03. Зробити це можна з понеділка по середу включно, з 9 до 12 години.
 
Рішення про надання допомоги ухвалюють представники Естонської ради у справах біженців, оцінивши вразливість сім'ї. Після схвалення заявки гроші надійдуть на ваш банківський рахунок. 
 
Важливо! 
 
Якщо після оцінки виявиться, що домогосподарство вже отримує аналогічну допомогу від іншого агентства або організації за той самий період, таке домогосподарство буде виключене з багатоцільової грошової допомоги Естонської ради у справах біженців.