Третю добу поспіль продовжуються масовані обстріли Авдіївки та наступ росіян на цьому напрямку. Як повідомляють в Deepstate, задля захоплення міста росіяни залучили величезну кількість особового складу та техніки.

В етері телемарафону очільник Авдіївської МВА розповів про актуальну обстановку в місті. 

Під завалами багатоповерхівки, яка опинилася під російським обстрілом, ймовірно залишаються люди. Провести рятувальні роботи через щільність обстрілів із застосуванням всієї можливої зброї – неможливо. Ймовірніше за все, люди, що опинилися під завалами, загинули.

“Руйнувань дуже багато, вони здебільшого намагаються влучити по багатоповерхових будівлях міста. Вчора є загиблий місцевий мешканець. Попередньо, зі слів сусідів, двоє містян під завалами – це літній чоловік та жінка. Чотири поранених цивільних”, - розповів Барабаш.

За словами Барабаша, станом на ранок 12 жовтня у місті залишається 1622 особи, учора з обстрілюваного міста вдалось вивезти 5 людей. Очільник адміністрації висловив сподівання, що сьогодні теж будуть люди, які погодяться на евакуацію, яка офіційно оголошена в регіоні.

Валерій Барабаш зазначив, що рятувальні роботи проводити неможливо.

“Наприклад, вчора близько 60 обстрілів відбулося по місту. На сьогодні вже там під 30. Нереально заїхати технікою рятівникам. Дев’ятиповерховий будинок склався до першого. Це просто нереально, на жаль, у цих умовах рятувальні роботи проводити. Розуміємо, що там була велика пожежа, і жодних ознак життя люди не подавали”, – сказав Барабаш.