В останні дні війська окупантів зробили спроби наступу на північ від Слов'янська, на схід від Сіверська і на північ від Харкова. Але ЗСУ завадили наступу окупантів та всі спроби ворога були провалені. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW). 

За даними експертів, деякі підрозділи окупантів відведені на відпочинок, переобладнання і відновлення. Також вони поки залишаються на оперативній паузі та перегрупуванні. 

За даними аналітиків, з допомогою обстрілів критичних районів на сході України окупанти намагаються створити умови для майбутніх наземних наступальних дій, а також виробляють обмежені атаки.

Генштаб України заявив, що російські війська зазнали серйозних втрат під час невдалого штурму Спірного та Івано-Дарівки. А міністерство оборони Великобританії підтвердило, що російські війська захопили Григорівку на північний схід від Сіверску.

Російські сили продовжували вести вогонь по районах вздовж лінії зіткнення, включаючи Криву Луку, Верхньокам'янське, Спірне і Серебрянка, що, ймовірно, продовжувало створювати умови для можливого наступу на Сіверськ.