Фахівці обмінника криптовалют Crybex розповідають, як крипто-інвестори вплинули на загальне становище криптовалюту в Україні.

Усім відомо, що Україна посідає почесне друге місце у списку країн, де популярна криптовалюта. Причина, на жаль, криється на початку війни, яка почалася із нападу Росії на Україну 24 лютого.

Країна почала освоювати криптовалюти ще до початку війни і вже у 2021 році посідала 4 місце за кількістю криптовалют серед своїх громадян у глобальному індексі, складеному дослідницькою групою Chainalysis.

Щойно розпочалася війна з Росією, український уряд ухвалив стратегічне рішення розширити використання криптовалюту для підтримки своєї економіки. Таким чином, в Україні з'явилися офіційні криптогаманці, які приймають платежі у криптовалюті. Українські холдери криптовалют постійно донатять, щоб допомогти у забезпеченні ЗСУ та нашої економіки.

Допоможіть Україні за допомогою BTC, ETH, USDT, SOL, DOT та інших криптовалют. Кошти будуть використані для підтримки програм гуманітарної допомоги та Збройних сил України,” – так написано на сайті Міністерства цифрової трансформації України з посиланнями на криптогаманці.

Також, на сайті можна переглянути статистику донатів криптовалюту за весь час війни.

На жаль, купити зброю за криптовалюту неможливо, оскільки такі правочини проводяться на особливих умовах. Проте українські благодійні фонди успішно купували безпілотники, бронежилети та медикаменти. Не варто забувати, що волонтери та активісти проводять великі збори у крипті для допомоги переселенцям та постраждалим від війни громадянам.

Як допомогли криптообмінники з донатами

Нещодавнє дослідження Merchant Machine, сайту порівняння платіжних систем, показало, що США, Україна та Великобританія є трьома провідними країнами щодо використання криптовалют у світі, виходячи з кількості власників криптовалют, підприємств, які приймають криптовалюти, та кількості доступних крипто-банкоматів.

Найбільша кількість обмінників криптовалюти знаходяться у найбільших містах України та деяких обласних центрах. Криптоіндустрія країни активно розширюється і просувається в маси навіть під час війни. Фахівці Crybex, які надають обмін криптовалют у Києві, повідомляють, що з кінця лютого зріс попит на обмін та відправлення криптовалют Україною та закордон. Криптообмінники допомогли громадянам, які виїхали за кордон, вивести кошти, щоб забезпечити себе житлом та іншими потребами. Крім цього, через обмінники проводилися перекази криптовалют до благодійних фондів та на допомогу ЗСУ.

Кінець кінцем, криптовалюта показала себе в найкращому світлі в боротьбі проти Росії.